Om Covid-19 (Coronavirus)

Information om Covid-19 (Coronavirus)

Multiclinic följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd och Region Skånes riktlinjer. Vi uppmanar därför alla våra patienter att följa Folkhälsomyndighetens råd till allmänheten och stanna hemma om Ni har feber, hosta eller andra symtom från luftvägarna.

Pga Covid-19 epidemin har vi stängt alla våra drop-in mottagningar i enlighet med rekommendation från Region Skåne för att minska risken för smittspridning. Alla patienter som sedan tidigare har bokade tider kommer att bli uppringda dagen innan sitt besök för att kontrollera ifall Ni har förkylningssymtom. Ifall ni har symtom kommer Ert fysiska besök avbokas eller ombokas. Ni kommer erbjudas möjlighet till telefontid eller videobesök. Ni kan läsa mer om vår digital vård här.

Drop-in provtagning sker inte heller längre i enlighet med Region Skånes riktlinjer. Alla patienter måste därför boka tid för att lämna prover. Detta gör ni genom att ringa telefonrådgivningen. Detta gäller både för prover som beställs av våra läkare, samt för prover som är ordinerade på remiss från andra enheter.

För att minska risken för smittspridning på vårdcentralen har vi även beslutat att patienter skall komma ensamma till sina besök. Vi kommer därför be anhöriga att vänta utanför vårdcentralen, så att det inte blir för många som vistas inne i våra väntrum. När det gäller barn ska givetvis en av vårdnadshavarna följa med.

Vi uppskattar att det blir mycket som förändras under denna period och är tacksamma för Ert samarbete.

Ni kan läsa mer om Covid-19 på Folkhälsomyndighetens hemsida på följande länkar:

Länk 1

Länk 2

Länk 3 (Information på andra språk)

Länk 4 (Information på andra språk)